Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

torsdag, april 27, 2006

Skottland!

Jag fick reda på för någon dag sedan att jag ska till Skottland i sommar, och inte till Irland som jag först skrev. Men det gör inte mig något eftersom jag alltid har velat åka till Skottland. Det mystiska landet med det vackra höglandet, Loch Ness odjuret och karlar i kilt.

Jag tycker att det ska bli så roligt att få åka bort en månad,få uppleva massor av roliga saker,få erfarenhet osv. Stället som jag ska till heter Loch Lomond och ligger ungefär 3 km norr om Glasgow. Så det blir väl kanske någon tur in till Glasgow också.

Jag hoppas det kommer att finnas något ställe där, som jag kommer ha tillgång till internet på, så att jag kan uppdatera den här bloggen med lite bilder och berättelser om hur det går och så. Om inte så kommer jag att blogga när jag kommer hem och ladda upp bilder.

Idag är det 1 månad 2 veckor och 5 dagar kvar tills jag åker. Nu längtar jag verkligen.


- Emma

tisdag, april 25, 2006

Ordförandekonferensen

I helgen så var jag på CUFs årliga ordförandekonferens. Vi var drygt 20 deltagre som bodde på Körsögården i Stockholm. Och jag hade verkligen jättetrevligt. Det var så kul att få träffa alla ordföranden och utbyta erfarenheter och ideér.

Jag vill tacka Maria Leander, Anders Dahlberg och Tobias Gillberg för den trevliga konferensen ni ordnade. Och till alla underbara ordföranden, vi ses snart. :)

Just nu längtar jag till stämman i Örebro. Bara 2 och en halv vecka kvar. Gud vad kul det ska bli.

Bilder från konferensen kommer snart :)

- Kramar Emma

måndag, april 24, 2006

Ordförandekonferensen

I helgen så var jag på den årliga ordförandekonferensen(faktisk två gånger om år) som CUF har. Vi var på Kärsögården i Stockholm. Vi var drygt 20 stycken som deltog och vi hade verkligen jätteroligt. Och vi hade tur med vädret måste jag säga, så när vi hade grupparbete satt vi ute och jobbade. Det var en intressant och rolig helg, mest roligt var det för att man fick träffa alla dessa trevliga människor som man fick utbyta erfarenheter och nya ideér med.
Jag har ju inte varit ordförande speciellt länge och jag kände att det var nyttigt och bra för mig att få komma iväg och träffa personer som har samma uppdrag som mig,både de som hade mer erfarenhet och de som hade varit ungefär lika länge som jag.

Jag vill passa på och tacka Maria Leander,Anders Dahlberg och Tobias Gillberg som anordnade den här nyttiga och väldigt roliga konferensen. Och tack till alla ordförande som jag hade så roligt med, vi ses snart igen. :)

- Kramar Emma
Ordförandekonferensen

I helgen så var jag på den årliga ordförandekonferensen(två gånger om år faktiskt) på Kärsögården i Stockholm. Jag hade verkligen jätteskojj och det var så bra att få träffa alla ordföranden och få utbyta erfarenheter och nya ideér. Det var min första ordförandekonferens eftersom jag bara har varit ordförande sen i januari i år, så därför var det bra för mig att få komma iväg och träffa andra människor som har samma uppdrag som jag.

Jag vill pass på att tacka Maria Leander, Tobias Gillberg och Anders Dahlberg för att ni ordnade konferensen så bra och tack till alla som var där och deltog. Vi hade jätteskojj och jag hoppas att vi träffas snart igen. :)

Bilder kommer senare.

- kramar Emma

- Emma

tisdag, april 18, 2006

Våren och påsken!

Äntligen är våren här. Igår lånade jag min brors hund och gick ut och gick med han. Det var riktigt avslappnande att bara gå där och höra hur fåglarna kvittrade och jag såg de första tussilagona. Det är helt underbart att våren är här. Som jag har längtat.

Och i helgen var det ju påsk också. Vi i våran familj firar ju inte påsk sådär jättemycket. Vi hade en trevlig liten middag. Men det tycker jag räcker, för det var ju mysigt och trevligt. Och så fick man ju påskägg. Men kan aldrig bli för gammal för det hahaha :)

Ikväll så ska vi i CUF Söderhamn ha en liten filmkväll tillsammans med CUF Hudiksvall. Det ska bli jätteskojj :)
Vi hade ju vårat extra årsmöte i torsdags och då bestämde vi att vi skulle ha det. Gud vad skönt det känns att ha det ha det där mötet avklarat. Äntligen kan man gå vidare och börja om från början och planera vad man kan göra i år. Och det är ju inte vilket år som helst heller, det är ju valår :) Det ska bli jätteskoj.

- Emma

onsdag, april 12, 2006






















Jag kunde bara inte låta bli att ladda upp den här. Den är så söt. Jag älskar manga. Både att läsa och att rita. Det är en av mina favoritsysselsättningar. Det är så avslappnande att bara sitta där i timmar och rita. Jag vill inte påstå att jag är bra, men det är som med sången, jag sjunger hellre än bra. Och det är lika med mangan, jag ritar hellere än bra.

- Emma





Det är på engelska men så här många dagar är det kvar tills jag lämnar Sverige och flyger till den gröna ön för att jobba i en månad :)

Jag kommer att sakna den svenska sommar, min familj och inte minst mina vänner. Men en månad i Irland ska bli helt otroligt roligt. För jag ska ju åka med två utav mina kompisar, Cecilia Hansson och Sofie Renström.
Jag kommer såklart hålla alla uppdaterade om hur det går där borta. Fast bilder kommer det väl bli lite senare, när jag kommit hem.

Längtar längtar!

- Emma

tisdag, april 11, 2006

Landet!

Ibland är det roligt och spännande att bo på landet. Eller, egentligen så skulle jag inte vilja bo i stan heller. Jag tycker det är bra med landet. Ja jag är en lantis, men det är något jag tycker är bra.
För de som inte bor på landet får aldrig känna den där doften av nyslaget hö när det är sommar, eller se vilda djur gå utanför dit fönster på vintern.Om man inte åker på semester då.Men det är ju inte samma sak.
Den här vintern har har jag haft mellan 4 och 10 rådjur utanför mitt fönster varje dag. Det är helt otroligt. De är ju så söta. Och de är inte så rädda heller.
Men sen har det ju inte bara varit rådjur utan även lodjur så att det har ju minskat med rådjur. Och det är ju tråkigt.

Men sen finns det ju nackdelar med att bo på landet också. Tex om man vill in till stan. Det går sällan bussar vid bra tider. Så det är svårt att göra skaer ibland.

Men annars är det väl bara fördelar tycker jag. :) jag älskar landet och skulle aldrig vilja byta det mot att bo i en stad.

Kramar Emma

fredag, april 07, 2006

Ungdomsarbetslösheten i Gävleborg

Igår hade vi i centerpartiets ungdomsförbund här i Gävleborg en namninsamling till stöd för de arbetslösa ungdomarna i Gävleborg. Vi var i Gävle,Söderhamn och Hudiksvall och samlade in namn.
Martin Karlsson och Henrik Björkman var nere i Gävle på förmiddagen och samlade in namn. Sedan så kom Henrik upp hit till Söderhamn och så samlade han,jag, Jonas Jonsson och Fredrik Eriksson in namn. Och sedan fortsatte jag och Henrik upp till Hudiksvall för att träffa Britta Olsson och Kim (som jag inte kommer ihåg efternamnet på, förlåt). När vi kom dit så var klockan halv sex och då var det inte så mycket folk kvar på stan i Hudiksvall men vi fick ihop ganska bra med namn ändå.

146.000 ungdomar står utanför arbetsmarknaden efter 12 års socialdemokratiskt styre. 146.000! Det är helt sjukt! Det är fler än vad det bor i Linköping, Sveriges femte största stad.

I Gävleborg så ligger arbetlösheten på 15 % bland ungdomar. Det skulle alltså motsvara 70 gymnasieklasser. Tänk er 70 gymnasieklasser! Vad har hänt med Sverige?
Vi har den högsta ungdomsarbetslösheten i Sverige.

Vi träffade många ungdomar igår som sa: självklart skriver jag på, jag är ju en av dem. Det var riktigt bra att få komma ut och prata med ungdomarna och få höra deras berättelser. Och de var verkligen positiva till insamlingen.

Det var en riktigt bra dag igår och vi fick in många namn. Vill du också stödja ungdomarna? Gå in på http://centerpartiet.se och skriv på du också.

måndag, april 03, 2006

Distriksstämman i Bollnäs!

I lördags så hade partiet distriksstämma på Folkhögskolan i Bollnäs. Självklart var jag där och jag måste säga att det var ett riktigt bra upplägg i år.
Det började med att Anders Gustafsson, VD för företaget NEFAB hade en jättebra och intressant föreläsning. Sedan fick vi dela in oss i 4 olika grupper. Jag valde att diskutera om "den gröna kommunen". Det var intressant och bra. Man fick lite att ta med sig hem till sin kommun. Sedan blev det lunch och efter lunchen så underhöll två killar från Kulturskolan i Bollnäs. De spelade piano och fiol.
Och efter det så började själva stämmoförhandlingarna. Jag måste säga att hela dagen var väldigt intressant och bra. Just nu så längtar jag till nästa aktivitet och det är nämligen vårt extra årsmöte vi måste ha här i Söderhamn.

Kramar Emma