Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

torsdag, augusti 31, 2006















På besök i Trönö

Imorse så var jag tillsammans med min klass till trönö gamla och nya kyrka. Det var väldigt kul faktiskt tycker jag. Att få komma ut från klassrummen och få se saker. Det behövs mer sånt här i skolan tycker jag. Man lär sig faktiskt inte bara saker av att sitt i ett klassrum. Det var på kultur och idéhistorian som vi fick göra det här. Och jag tror faktiskt att alla som var med uppskattade det. Jag tycker jag lärde mig lite mer. Jag hade aldrig tidigare besökt den gamla kyrkan i Trönö så det var kul.




Debatt och bokbord på Staffangymnasiet i Söderhamn.

Igår så var samtliga politiska ungdomsförbund representarade på debatten som ägde rum på Staffangymansiet i Söderhamn. Här ovanför kan ni se lite bilder från debatten och så vårt fina bokbord som vi hade. Jag, Jonas Jonsson, Cecilia Hansson, Magnus Svensson och Maria Leander stod vi bokbordet fram till debatten.

Debatten blev mer som en utfrågning än en debatt. Eleverna på Staffangymnasiet och moderator Anders Eklund hade en hel del frågor att ställa. Men jag tyckte det var bra och jag tror att många förstagångsväljare som var och lyssnade vet lite bättre om vad partierna tycker och de kanske kände att de hittade ett parti de tycker om.

Jag måste ändå påpeka att jag tyckte att Alliansen gjorde ett jäkla bra jobb och det kändes som om det var de som gick ut därifrån som segrarna i debatten. Våran Magnus Andersson var som vanligt duktig.

- Emma

tisdag, augusti 29, 2006

Det här är jag!

Jag är ju så jäkla dålig på datorer jag, så jag har ju ingen bild på mig här på bloggen. Men iaf, det här är jag. Jag har äntligen börjat lärt mig hur det här fungerar :)

måndag, augusti 28, 2006

Ännu en dag i valstugan...

Jag har nyss kommit hem från att ha varit i valstugan i ungefär 3 timmar idag. Jag tycker det är jätteskoj faktiskt, trevligt att få träffa folk och prata om allt möjligt. Inte bara politik faktiskt.
Det är jättebra att jag går på Staffangymnasiet för att det är så nära så att man kan gå ner på rasterna och efter skolan och hjälpa till. Och de blir ju så glada.

I fredags så vann jag en röst till mig själv. En pappa med sina två söner sa att han skulle rösta på mig. Jag blev jätteglad då. Jag hade inte pratat speciellt mycket politik med honom och ändå så fick jag hans röst. Jag blev så glad. Men det är ju just det det handlar om tror jag. Att man ska vara trevlig. Det vinner man mycket på.

- Emma
Lite smått ironiskt rolig sådär.

http://www.youtube.com/watch?v=eNUlYs9Jc1o

torsdag, augusti 24, 2006

Back in track...

Ja då var man tillbaka i skolan då. Och jag måste säga att det är helt okej faktiskt. Jag trodde det skulle kännas värre än så här att vara tillbaka efter ett så härligt sommarlov. Jag tror nog att det har varit ett av de mest spännande sommarlov som jag har varit med om. Jag har hunnit med så mycket tycker jag, förutom att vara hemma så mycket då.

Men jag måste erkänna att jag har sett fram emot det här läsåret också. Det är ju sista året och alla de ämnen jag har sett fram emot får jag läsa nu. Som filosofi t.ex, det är verkligen spännande. Och kultur och idéhistoria verkar också bli något riktigt bra.

Och nu ser jag bara fram emot debatten som kommer att hållas här på Staffansgymnasiet på onsdag den 30/8. Det ska bli så kul att höra Magnus igen, för han är en så bra debattör tycker jag. Jag var på en debatt om alkohol igår där han debatterade och jag tyckte att han skötte sig riktigt bra. Därför ska det bli spännande att se honom debattera lite andra ämnen också och jag är helt övertygad om att det kommer gå kanoners.

- Emma

onsdag, augusti 16, 2006

Scotland, Sverige,Åland och mitt in i valrörelsen :)

Nu har det gått en månad sedan jag kom hem från Scotland. Gud vad tiden går fort. Jag har inte hunnit bloggat för att det har varit fullt upp med CUF. Så idag tänkte jag att jag skulle slå mig ner och blogga lite.

Jag hade verkligen jätteskoj i Scotland och jag har redan bestämt mig för att åka tillbaka nästa år. Det är ett väldigt vackert land och folket är jättetrevligt och hjälpsamt. Men fråga aldrig en skotte om hans klit. Jag gjorde misstaget när jag hade fått i mig lite för mycket att dricka. Jag sa: " Jo jag kommer från Sverige och nu är det så att jag och min kompis vi undrar om det är sant som de säger, att ni inte har något under kiltarna"? Och då fick jag svaret: " Ja, det är sant. Det är en tradition här, du kan få kolla om du inte tror mig." "Nej jag tror dig", sa jag och höll på dö av skratt. Så gör inte samma misstag som jag ha ha ha. Men annars är Scotland ett underbart land. Lite bilder från resan kommer senare(jag är ju så seg med allt).

Sen kom jag hem till Sverige och då blev det full fart på en gång. Det var bara ut och kampanja med CUF. Och vi har ju så himla kul tillsammans. Idag är det 32 dagar kvar till valet och det ska bli så spännande. Vi har hunnit med så mycket på kort tid här i CUF Gävleborg tycker jag. Och på fredag kommer vi att vara på Strömmingsleken här i Söderhamn. Så alla som vill komma och prata med oss är välkomna :)

I söndags så var vi i Centerpartiet Söderhamn över till Åland på en 24-timmarsresa. Gud vad kul vi hade och vad jag har lärt känna folk bättre. Jag är verkligen glad att jag följde med. Jag vill tacka alla som var med, utan er hade det aldrig blivit så roligt. Ett speciellt tack till Mia, Denise, Magnus Andersson, Magnus Svensson och Jonas :)

Nu har jag äntligen kommit in i bloggandet igen. Jag vet att jag lovade i början av året att jag skulle skärpa mig med bloggandet. Det är inte alltid så enkelt visade det sig. Men nu är jag tillbaka.

På återseende ganska snart - Emma