Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

tisdag, september 19, 2006

Alliansen, Alliansen! Olé Olé Olé!
Så lät det i Söderhamn efter Alliansens seger i valet. Så underbart härligt. De som vi har kämpat för så länge har äntligen hänt. Nu ska det bli väldigt intressant att se hur det kommer gå för de 4 och vilken ministerpost Maud kommer att få. Dessutom så kom ju våran förbundsordförande Fredrick Federley in i riksdagen. Helt sjukt bra!


torsdag, september 14, 2006

Äntligen laglig :)

Idag är dagen D här. Jag blir 18. Äntligen!!! Dagen man har väntat på så länge är äntligen här, fast samtidigt är det lite skrämmande måste jag erkänna. Jag är på väg in i vuxenlivet nu. Scary, fast samtidigt kul.

tisdag, september 12, 2006

Hudiksvalls marknad

fredag, september 08, 2006

Dubbelmoral

Idag har jag varit på en föreläsning om Sverigedemokraterna och jag måste säga att det var väldigt intressant information man fick om dem.
Sverigedemokraterna har länge klagat på att dom inte har blivit tagen på allvar och blivit granskade som de etablerade partierna blir. Men nu har två killar, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, gått ihop och skrivit en bok om Sverigedemokraterna efter att dom har granskat dom.
Det intressanta tycker jag är att de står för en politik som är en ren lögn och de kör en dubbelmoral. De har kandidater som ställer upp på kommunfullmäktige,landstings och riksdageslistor som har brottslig bakgrund. Jag säger inte att de inte ska få ställa upp men de för fram en politik om att de vill stoppa brottsligheten här i Sverige, men de nämner inget om de svenskar som är brottslingar utan det verkar bara enligt dem att det bara är invandrare som begår brott.
Det är det som upprör mig. Att man kan stå och ljuga folk mitt upp i ögonen.

- Emma

tisdag, september 05, 2006

Söderhamns ungdomsråd

Igår så var det dags för det andra mötet för ungdomsrådet här i Söderhamn. Vi var inte lika många den här gången som dök upp på mötet. Några var sjuk, andra är i Frankrike. Men det gick bra ändå tycker jag. Vi som var där kom fram till bra saker. Och vi hade väldigt roligt.

Det som är bra är ju att det är partipolitiskt obundet och alla Söderhamns ungdomar är välkomna. Och jag hoppas att fler kommer att komma på mötena och att vi kan få igång den här staden lite. Det behövs mer för ungdomar. Och fler som lyssnar på ungdomar.

- Emma

måndag, september 04, 2006

Jag avnjuter en Fanta efter en lång och blöt dag.



Jonas,Cecilia och jag där tältet stod innan regnet.




Jag, Jonas och Cecilia i ett skojjigt ögonblick.


Nordanstigsmässan fortsättningen...

I lördags kom Henrik och hämtade upp mig, Cecilia och Jonas här i Söderhamn för att vi skulle upp till Nordanstig på mässan. Men först så måsta vi ju hämta tältet i Ljusdal. Så när vi väl var framme efter allt krångel så var vi 1 timme och 45 minuter försenad. Men när vi väl kom igång så var vi väldigt effektiva tycker jag och vi fick ut mycket plåster och C-vitaminer.

Till och med Jan Johansen kom fram och pratde med oss. Han undrade om vi hade några halstabletter för att han hade så ont i halsen men vi hade ju bara plåster. Fast sen märkte han ju att vi inte var några riktiga doktorer utan att det var politiskt och då fick vi kommentaren: "De botemedel som jag behöver, det behöver nog inte Sverige". Lite smått kul tykcte vi.

Men sen bröt ju helvetet lös. Och det är nog lite milt sagt också. Vi hade spännt fast tältet i bilen så att det inte skulle flyga iväg, men vi fick till slut stå och hålla i tältet så att det inte skulle flyga iväg. Så mycket blåste och regnade det.

Men man måste se på det som lite roligt också. För kul det hade vi. Hela helgen :)

- Emma

lördag, september 02, 2006

Nordanstigsmässan

Idag ska jag tillsammans med Cecilia Hansson, Henrik Björkman och Jonas Jonsson besöka Norrlands största företagaremässsa Nordanstigsmässan. Vi ska som vanligt köra våran kampanj Sverige är sjukt.
Mer om mässan kommer på måndag.

fredag, september 01, 2006

Utsikt över Culrain



Kristina i Glasgow


Higland Cattle

Jag i Glasgow


Inverness

Personalen i matsalen


Bonar Bridge kyrka

Falls of Shin

Några av min ny kompisar.
Cail, Elisha och Steve.

Biblioteket på slottet.


Carbisdale Catle


Bilderna från Skottland.
Här är äntligen några bilder från Skottland. Det var här på slottet som jag jobbade i en månad. Sommaren 2006 kommer jag alltid minnas som en av de bästa i mitt liv. Jag har fått upplevt så mycket och jag har haft så roligt. Jag har fått nya vänner, jag har fått sett att jag kan klara mig själv i ett annat land och jag har växt som människa. Jag säger som Lena PH: Jag ångar ingenting!