Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

torsdag, november 30, 2006

Den värsta kvällen i mitt liv
Igår så hade vi i CUF Söderhamn studiecirkel inne i stan. Efter studiecirkeln så åkte alla hem och jag blev kvar ensam på SV. Jag ringde runt och frågade om det var nån som kunde komma och hämta upp mig på expeditionen för att det gick ingen buss. Men det var ingen som kunde göra det. Jag fick alltså ta och gå hem, ensam i mörkret. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Jag lovade mig själv, om jag överlevde, att jag aldrig mer skulle gå ensam i mörkret. Inga lysen, dimmigt och kallt. Aldrig mer.

onsdag, november 29, 2006

Var är vi på väg egentligen?
I dagens upplaga av Hälsinge Kuriren så kan man läsa om en man som har varit ut och plockat kantareller. När man läser artikeln så början man verkligen fundera på var vi är på väg i världen. Jag menar, HALLÅ! Kantareller? I november? Helt sjukt. Det är slutet på november, det är för tusan första advent i helgen och man kan fortfarande plocka svamp. Visst det kan väl vara trevligt med lite svamp kanske, men jag blir rädd. Var ska det här sluta egentligen? Helt åt fel håll är jag rädd för.
Det är dags att folk börjar rycka upp sig och tar lite ansvar istället för att hela tiden räkna med att någon annan ska göra det åt dem. Det är ju för tusan den miljö som kanske du själv, ditt barn eller ditt barnbarn kommer att leva i.

- Emma
Dagens diskussion
Idag så statar vi i CUF Söderhamn med våran studiecirkel. Vi ska diskutera vårat sakpolitiska program och till slut, förhoppningsvis, så ska vi få ihop lite motioner till stämman i Kalmar nästa år. Dagens stora diskussion tror jag kommer att bli om kungen borde straffas som alla andra om han gör ett brott. Monarkin brukar vara ett stort diskussionsämne för oss i CUF. Vi i Söderhamn är nog ganska överrens om att vi ska ha kvar monarkin men jag vet inte hur överrens vi är om kungen borde straffas eller ej. Vi får se. Spännande, spännande :)

- Emma

tisdag, november 28, 2006

Jag i BUN
Eller ja, ersättare i BUN är jag :) var ju på kommunkretsmötet ikväll och blev framröstad som ersättare i BUN. Väldigt kul möte med många trevliga människor. Vi var 4 ungdomar. Jag, Mia, Cissi och Jonas.
And she scores again :D
Idag fick jag tillbaka mitt prov som vi hade i religion. Jag fick MVG :D Skitnöjd måste jag säga. Jag vet inte, men det går bar för mig nu. Just nu sitter jag och Jonas och väntar på Gunnel som ska komma och hämta oss. Vi ska åka på kommunkretsmöte. Extra roligt ska det bli ikväll eftersom vi blir 5 st ungdomar som kommer att vara där och jag är nominerad till BUN.
På återseende med resultat :)

- Emma

måndag, november 27, 2006

Anders pratar



Ett av de fina rummen.




Cissi och Henrik skålar.

Lite bilder från eftervalskonferensen :)

I helgen så var ju jag på eftervalskonferensen i Järvsö och här kommer lite bilder som utlovat. Vi hade det väldigt trevlig måste jag säga och det var en intressant helg.

fredag, november 24, 2006

Dra åt Hälsingland...

Ja, eller i alla fall norra Hälsingland. Jag bor ju i södra. Idag ska jag tillsammans med Cissi och Henrik åka upp till Järvsö, ni vet, där Lillbabs och den coola bruden Cissi Ramsby kommer ifrån. Vi ska på partiets eftervalskonferens. Det ska bli jättespännande och se vad vi kan komma fram till. Bilder från helgen kommer till veckan.

- Emma

onsdag, november 22, 2006



CUF Söderhamn 4 år!!!

Idag så var det en väldigt speciell dag för oss här i CUF Söderhamn. Vi firade nämligen 4 år. Helt otroligt vad tiden går fort när man har roligt. Jag minns det som igår, min första stämma i Umeå, min första aktivitet överhuvudtaget i CUF. Under kvällen så har vi bakat tårta, haft tårttävlig :D medans vi lyssnade på schlager, of course. Jag hade även med mig ett litet album med roliga bilder, mycket minnen från de 4 år som gått. Jag är så himla nöjd med kvällen. Vi var 12 st som firade tillsammans, i vanliga fall så brukar vi inte vara så många. Jag försökte mig på ett tal, men som vanligt så gick det inte så bra. Jag är ingen talare precis, men jag tror att jag fick fram det jag ville säga. Jag är väldigt stolt över alla gamla och nya medlemmar och att jag har fått varit deras ordförande under året. Tack så mycket! Och till Henrik som har varit en jättebra ombudsman och sett till att vi har så här mycket nya medlemmar. En toppenkväll som jag hoppas vi kan göra om många gånger till :)

- Emma

måndag, november 20, 2006

Hela läktaren gungade...

Men vad hjälpte det. Broberg förlorade ändå mot Bollnäs. I fredags så åkte jag till Bollnäs för att få se en riktigt bra match, eller trodde jag åtminstone. Det var inte alls som jag hade tänkt mig. För det första så spelade Broberg uruselt och för det andra vet jag inte alls vad domaren höll på med. Matchen resulterade i 195 utvisningsminuter. Två matchstraff för två brobergare. Bollnäsare som kastade bengaliska eldar på oss på Brobergsläktaren så att det började brinna. Slagsmål mellan en brobergare och bollnäsare. Ja det var helt kaos. Men spännade in till det sista var det i alla fall. Ända tills Broberg fick en hörna, missar och Bollnäs kunde slå in 4-2. Men det var bara på tur. Domaren hade nämligen utvisat halva Broberg.

fredag, november 17, 2006

Om Patrik på Efterlyst...

Igår kväll så var det Efterlyst på tv3. De tog upp om den kassör som har förskingrat pengar för Gävle CUF. De frågade flera gånger om varför han hade gjort det och det enda han svarade var "inga kommentarer". Usch man blir så förbannad. hur kan människor göra nåt sånt här? Har de ingen skam i kroppen?

Här kan ni läsa om Patrik.

måndag, november 13, 2006






Världskurs i Stockholm
I helgen så var det världskurs i Stockholm på Lidingö Folkhögskola. Det var jag,CC,Britta, Jonas Jonsson,Jonas Rask,Ayser,Marina,Anna och Stig som åkte från Gävleborg. Det var verkligen skitkul helg. Jag lärde mig väldigt mycket, saker som jag aldrig hade haft en aning om.
Bäst var dock den afrikanska dansen som vi först fick titta på och sedan pröva på.

fredag, november 10, 2006

Fars dag!

På söndag är det ju fars dag, men eftersom både jag och pappa kommer hem sent på söndag och inte kan fira så tog jag igår och gjorde en tårta till honom som vi åt lite av. Han blev väldigt glad. Han ska bort på jobb i Jämtland i helgen och jag själv drar till Stockholm på världskurs. Men till er som har tid, ta tid och fira era pappor på söndag :) ha det gött! Bilder från världskursen kommer senare.

- Emma

torsdag, november 09, 2006

Så här såg det ut i början av veckan.



Min systerdotter Klara




Jag tog och bakade lite på lovet.




Min älskling.





Jonas hälsade på.





Det snöade som bara den.

Mitt höstlov i bilder
På lovet tog jag lite bilder och här har jag valt ut några som återspeglar lite av vad som hände under vackan jag var ledig. Jag hade väldigt kul och det var avslappnande att vara ledig. Men alltid med kameran i högasta hugg :) Som ni kanske har märkt tidigare.



Kommunkretsmöte på den nya räddningsstationen
I tisdags så hade Centerpartiet i Söderhamn sitt månadsmöte på den nya räddningsstationen här i Söderhamn. Det var väldigt skoj och intressant tycker jag. Vi blev visade runt utav en brandman och han berättade lite om vad som fanns där och så. Sedan fikade vi och hade vårat möte som vi brukar ha en gång i månaden. Skoj skoj :)