Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

måndag, december 25, 2006

Gott nytt år!
Det är ju några dagar kvar till nyår men jag passar på att säga gott nytt år nu eftersom jag tror att jag inte kommer att blogga innan nyårsafton. Just nu sitter jag hos min broder och har precis käkat ännu en julmiddag, fast den hät gången med 2 snapsar till. Väldigt trevligt har det varit tycker jag. Nu ska det badas ute i tunnan tror jag, får se om jag hoppar i. Är lite förskyld fortfarande. Hoppas ni får ett trevligt nyår i alla fall :)

Kram

- Emma

fredag, december 22, 2006

God Jul!

Nu är det bara 2 dagar kvar till julafton och jag kommer förmodligen inte blogga nå mer innan julafton så jag passar på att önska all en riktig god jul nu. God Jul :) Ha det så trevligt och drick inte för mycket glögg ;)

Kram

- Emma

onsdag, december 20, 2006

A fairytale of New York
Nu börjar man känna av julstämmningen lite. De har börjat köra jullåtar på radion, pepparkakorna och lussebullarna är bakade, nästan alla julklappar är inhandlade och granen är klädd.
Igår fick jag ett melj från Skottland, från chefen på slottet jag jobbade på i sommar. I mejlet stod det att jag var varmt välkommen tillbaka nästa år och jobba om jag ville. Jag blev naturligtvis jätteglad för jag har gått och väntat på det här ett tag. Så nästa år blir det Skottland för min del. Ett halvår ungefär kommer jag att vara borta.
Men men, nu är det snart dags för jul och här nedanför har ni en liten jullåt som jag gillar. Irländsk fin musik :) Ha det gött!

- Emma

lördag, december 16, 2006




Julpyssel med CUF Söderhamn

Just nu sitter jag på expen och ska snart åka hem. Idag så har CUF Söderhamn haft lite julpyssel/mys med pepparkaksbak, lussebak, glögg och gröt. Det var verkligen jätteroligt men även väldigt drygt. Mia och Cissi hade köpt 3 pepparkaksdegar först men sedan fick de för sig att det inte räckte, så då fick Jonas springa och köpa 2 degar till. Oj, oj, oj säger jag bara. Det är inte kul att försöka göra pepparkakor av 5 degar, det blir väldigt, väldigt mycket. Och man får stå och baka i typ 5 timmar och vissa blev ju inte helt lyckade heller om man säger så. Men det var skoj att träffas och julmysa, vi tittade dessutom på Mysteriet på Greveholm och lyssnade på julmusik. Mysigt mysigt :)

Trevlig 3:e advent!

Kram

- Emma

torsdag, december 14, 2006



Extas!

Som ni tidigare kanske läste så skulle jag på Red Hot Chili Peppers i tisdags med några kompisar och så här två dagar efteråt så kan jag säga att jag ångrar ingenting. Närmare än så här till en själslig orgasm kan man inte komma. Jag är helt i extas. Jag springer runt på moln. Oj oj oj säger jag bara. Jag tycker synd om alla som missade allt detta. Men som tröst så lägger jag ut en liten underbar video :)







tisdag, december 12, 2006

På RO i Stockholm
Just nu sitter jag på RO i Stockholm. Jag är och hälsar på Jonas, Marie, Dan och Berit. Det är väldigt mycket poliser här utanför eftersom det har brunnit lite i Petersenska huset som ligger granne med RO.
Anledningen till att jag är här är för att ikväll ska jag och ett gäng kompisar på konsert i Globen, Red Hot Chili Peppers och just nu sitter jag och väntar på min kompisar som inte har kommit ner till Stockholm riktigt än. Det ska bli så roligt att se Red Hot Chili Peppers igen. Det här blir min andra gång på tre år som jag ser dem. Bilder från resan kommer senare :)

Kram

- Emma

måndag, december 11, 2006


Henrik, Cissi, Jocke och Johan redovisar ett
grupparbete


Martin, Mia, Cissi och Henrik är väldigt koncentrerade på filmen.
Ung och Engagerad
I helgen så var vi ett gäng ungdomar i Gävleborg som samlades i Gävle för att ha en kurs om CUF. I lördags så packade jag, Cissi, Jonas och Jocke in oss i Mias bil och åkte ner. Mia kör väldigt bra( hon har nyss fått körkort) fast det var lite trångt i bilen. Men kul hade vi.
Väl på kursen så pratade Magnus om när CUF bildades och om nästa års stämma. Julia pratde om feminism och Jonas om internationellt i CUF. Alla tre väldigt duktiga och intressanta föreläsare. På kvällen hade vi lite filmvisning.
Igår så pratade Marie Wickberg om hur man kan påverka och Karin Andersson om hur man skriver en bra insändare. Väldigt bra och nyttigt att veta. Vi även göra lite grupparbete.
Tack till alla som var där :)
- Emma

torsdag, december 07, 2006

Runt-ringar kväll

Jag har just kommit hem från Bollnäs och jag är så trött och slut. Jag vet inte var min energi har tagit vägen. I alla fall, i Bollnäs så ringde jag, Cissi, Jonas Rask och Henrik runt till alla medlemmar i Gävleborg och hörde hur de ville ha med medlemskapet i CUF. Dessutom så drack vi lite glögg :)

Sen vill jag i alla fall passa på och säga hej till Andreas som har börjat läsa min blogg. Kul kul :) Andreas är en nyfunnen vän från Uddevalla. Jag hoppas att du kommer att finna min blogg intressant att läsa Andreas.

Kram

- Emma

onsdag, december 06, 2006

Fullt upp..

Jo det är det minsta man kan säga. Jag har verkligen fullt upp den här veckan. Jag fortsätter glömma bort saker som jag borde göra. Det är bara 2 och en halv vecka kvar i skolan innan jullovet och jag är så stressad. Det är därför jag inte har bloggat på några dagar heller.
I alla fall, ikväll ska vi ha våran roliga studiecirkel igen. Jag hoppas det kommer komma ganska många så vi kan få igång en bra disskusion. Idag är det kapitlet Människan vi kommer att diskutera.
För övrigt så kan jag berätta att jag håller på och skriver en väldigt intressant historieuppsats, nämligen om Cypernkonflikten. Tänk vad man lär sig saker. Det är jätteroligt faktiskt.

- Emma

fredag, december 01, 2006

Första advent
I helgen så är det första advent och jag ska faktiskt bara vara hemma och slappa hela helgen. Hmm, eller kanske inte. Jag skulle egentligen ha åkt på ordförandekonferensen i Stockholm men jag har för mycket skolarbete jag måste göra. Så jag skickar Cissi istället. Jag önskar att jag hade kunnat åkt för när jag kollar på schemat som är för helgen så är det massor av roliga saker som de kommer att få göra. Men men, sånt är livet.
Nu är det fredag och jag har faktiskt slutat för dagen. Så skönt med fredagar. Ikväll ska jag i alla fall bara ta det lungt och kolla på IDOL finalen. Jag vill att Markus ska vinna. Jag vore dock inte så besviken om Erik vann heller, de är två bra killar.
Ha nu en trevlig helg och mys i mörkret. Glöm inte att tända ljusstakarna. Och julkalendern är också en viktig sak som man inte får glömma :) Ha de gött!

- Emma