Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

torsdag, april 26, 2007


Besök på länsmuseet i Gävle
Imorgon ska jag tillsammans med min klass( vi är 8 pers) ner till Gävle på Länsmuseumet och kolla på lite konst. Som ni kanske vet sen tidigare så läser jag ju på samhällvetenskapliga programmet med inriktning kultur. Därför tycker jag att det här ska bli riktigt kul, att vi får komma iväg på ett litet studiebesök istället för att bara sitta i skolbänkarna. Just nu så håller vi på och skriver om en varsin ism på Kultur och idéhistorian som vårat ämne heter. Jag har om dadaismen, ska bli spännande och se vad som finns att kolla på nere i Gävle.
Sedan blir det långhelg med sista april och första maj och allt vad det är.
Kramar
Emma

onsdag, april 25, 2007


En ny planet har hittats
Imorse på nyheterna så hörde jag att en ny planet hade hittats. Bara 20,5 ljusår från vårt solsystem ska planet finnas. Forskarna tror att medeltempraturen ligger mellan 0 och 40 grader celcius. Inte helt olikt vår planet Jorden. Mer om upptäckten kan ni läsa här.

tisdag, april 24, 2007


Leijonborg avgår
Jag trodde faktiskt aldrig att det skulle hända(ja inte under de närmaste 4 åren i alla fall), men Lars Leijonborg avgår som partiledare för Folkpartiet. Ända sedan uppdagandet av dataintrånget i sossarnas interna nätverk så har Leijonborg blivit granskad av media. Jag trodde dock att han skulle klara av skandalen och sitta kvar den här mandatperioden i alla fall. Men jag förstår även att det är svårt när man inte har stöd av sina partikamrater. I alla fall så tycker jag att Leijonborg verkar ha gjort ett ganska bra jobb under de år han var partiledare.
Det snackas nu om att skolministern Jan Björklund kommer att bli den nya partiledaren. Vi får väl se vad som händer. Spännande.

torsdag, april 19, 2007

Sjunger på sista versen...

Ja det är inte så hemskt som det låter. Det är 49 dagar kvar till studenten, det var det jag menade. Det är snarare riktigt skönt. Man kan riktigt känna hur alla blir mer och mer optimistiska och till och med lärarna tar inte så hårt på allting längre. Projektarbetet är inne, det är några få prov kvar och den 21 maj ska alla betyg vara satta.




´

*Sjung om studentens lyckliga dar*


onsdag, april 04, 2007


YES YES YES!!!!!!!!!!
Så här glad känner jag mig idag :D Jag var till Bollnäs klockan 11 idag och gjorde teoriprov och jag klarade det. Jag var så nervös innan att jag trodde att jag skulle tuppa av. När jag hade gjort provet så vågade jag inte riktigt trycka på Avsluta- knappen för jag ville inte se hur det hade gått, jag trodde verkligen inte att jag skulle klara det. Men jag fick 55 rätt av 65 och det är jag supernöjd med. 52 var gränsen för att klara det :) Nu är det bara uppkörningen kvar, jag tänker inte avslöja när den är, men någon gång i maj kan jag säga :D Nu ska jag fira.
Kramar
Emma