Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

onsdag, maj 30, 2007

Grattis Magnus!
Ja jag vet, jag är lite sen med gratulationerna. Men jag blev tyvärr sjuk efter att jag kom hem från stämman i Kalmar. Jag har legat hemma i en vecka och haft 39 graders feber så jag har inte kunnat blogga tidigare. Men bättre sent än aldrig kanske man ska säga. Jag är så jäkla stolt över att Magnus blev den nya förbundsordförande och jag vet att han kommer göra ett kanonjobb.

Här är ett klipp från när Magnus blev vald




Här är Magnus linjetal den sista dagen på stämman


I det här linjetalet kan man höra varför just Magnus är den rätte för förbundsordförandeposten. Det är så här man känner Magnus, han är en kämpe som aldrig ger upp och som vet vad han pratar om, han kan så ofattbart mycket och han brinner verkligen för det han gör. Jag kan inte beskriva med ord hur glad jag blev när jag hörde Frida läas upp att Magnus hade vunnit. Det var helt ofattbart.

Till Fredrick, tack så himla mycket för dessa år som du var förbundordförande. Du är en otrolig person som har lyckats profilera CUF och gjort att vi har blivit det ungdomsförbund som syns och hörs mest. Jag är stolt för att ha fått varit med under alla år som du har varit ordförande. Jag vet att du gör ett fantastiskt jobb i riksdagen och att du kommer att fortsätta med det. Lycka till med allt i framtiden! Jag var en av alla dessa som inte kunde hålla tillbaka tårarna när du avgick.

Till Annie och alla er andra som slutade i FS, tack för allt jobb ni har gjort. Ni har varit fantastiska. Jag kommer att sakna er. Men jag vet att vi kommer att ses lite nu och då och att ni kommer göra ett bra jobb med vad det nu är som ni tänker ta er an.

Många kramar

Emma * stolt gävleborgare*

onsdag, maj 16, 2007

Äntligen!
Som Fylking skulle ha sagt. Idag är det dags i alla fall, vi ska åka ner till den efterlängtade förbundsstämman i Kalmar :D Jag tillsammans med 10 andra Gävleborgare åker idag klockan 12 ner mot Kalmar. Jag har packat en full resväska, och full det är den verkligen kan jag säga. Jag måste skaffa en ny tills jag ska åka utomlands har jag märkt. Vi har laddat upp mde filmer som vi ska kolla på på kvällarna och musik som vi ska köra i bilen på vägen ner. Alla är på gott humör idag tror jag. Detta blir min tredje stämma och den här gången kommer jag att sitta i internationella kommittén, det ska bli spännande. Nu ska jag gå och käka lite tortilla med Cecilia, som också ska med till Kalmar. Vi hörs! Hadet bra :D
Kramar
Emma

måndag, maj 14, 2007

Besvikelse
Förra året pratade jag och min kompis Britta om att vi skulle åka till Helsingfors när Lordi vann i Athen. Så här i efterhand är jag ganska glad att vi inte gjorde det. Inte för att jag inte gillar The Ark, tvärtom, jag tycker de är ett av de bästa banden som Sverige har. Jag blev besviken när de bara kom på 18:e plats. Jag tippade ju innan på att de skulle vinna, men då hade jag glömt bort att 18 av de 24 länderna som ställde upp var öststatsländer. Inte för att jag tyckte att vinnaren, Serbien, hade ett dåligt bidrag, snarare tvärtom, det var en av de bättre och jag säger ingenting om att de vann, men det fanns andra bidrag som inte förtjänade att hamna för The Ark.
Nu har vi skickat det bästa bandet och det räckte inte, det är nog bara att inse att Sverige inte längre kommer vara med och slåss om topplatserna i Eurovision utan vi har tappat våran favoritstatus. Vad ska vi ta till nu undrar jag.
Jag kommer då fortsätta att lyssna på The Ark och är inte alls besviken på dem. Hade jag varit hemma i sommar så hade jag definitivt varit på någon av deras konserter, jag har alltid velat se dem live. Dom har alltid varit outstanding och kommer alltid att vara det för mig
Emma

torsdag, maj 10, 2007



Studentmössorna has arrived! :D

Japp, idag kom dom :D Nu känns det verkligen att det är nära.

torsdag, maj 03, 2007

Pressfrihetens dag
För oss här i Sverige så är yttrande - och pressfrihet en självklarhet. Men i vissa länder är fallet tyvärr inte så. Därför har FN instiftat den här dagen som firas den 3:e maj varje år, för att påminna om att det finns länder som inte har det.

I år är temat ”Medierna och det goda styret”. Pressfrihet handlar inte bara om att journalister ska få uttrycka sig fritt, utan är också ett hjälpmedel för medborgarna att skaffa information och kunskap, något som i sin tur leder till ett bättre samhälle för alla.

I Sverige har man valt att uppmärksamma den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak, som sedan 2001 sitter fängslad i Eritrea. Publicistklubben anordnar en dygnslång vaka på Sergels torg i Stockholm, där man kommer att samla in namn till ett brev med krav på frigivning.

Detta är en bra dag som borde uppmärksammas lite mer tycker jag. Jag uppmanar alla som läser en tidning idag att tänka på alla dessa som kämpar för att fritt få framföra sina åsikter. Det borde vara en rättighet för alla.

Här kan ni läsa lite mer om Dawit Isaac.
Det rullar på...
Ja nu är det inte långt kvar. Och med det så menar jag en hel del. Maj månad kommer vara fylld av aktiviteter för mig. Det är stämma i Kalmar, en hel del jobb som ska göras klart i skolan och jag ska förmodligen klara körkortet,förhoppningsvis. Just nu sitter jag i skolan, har blivit lite förskyld och jag har två lektioner kavr på den här dagen, sen ska jag hem och fira pappa som fyller år idag.

Just nu så snurrar massor av olik The Ark låtar runt i huvudet på mig. Jag har alltid gillat dom och nu är jag inne i The Ark-period igen. och apropå The Ark så är det just snart dags för Eurovision Song Contest. Jag tror faktiskt att Sverige kan ta hem det i år, jag är mer optimistisk än vad jag har varit på flera år. Jag tror dom har vad som krävs.

Fullt upp hela maj helt klart

Emma