Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

lördag, juni 30, 2007

Helkvall pa puben




Det har ar den lokala puben som jag och CC brukar hanga pa. Igar kvall var en utav dessa kvallar. Det var 9 stycken svenska kutters som sov over pa slottet och da passade vi pa och dra med dem ner pa puben. Vi visste att det skulle vara livemusik dar, det ar det varje fredag. Vi hade verkligen jatteroligt och dom tackade oss sa mycket for att vi hade visat dom vagen till ett kanonstalle, det var deras basta kvall ute i Skottland. Det roliga var att flera av dem var fran Soderhamn fran borjan, men bodde nu i Gavle. Det ar ganska crazy egentligen. Hur stor chans ar det egentligen att man ska traffa pa fd Soderhamnare har liksom? Allt hander i Skottland tydligen.

Vi alskar den lokala puben och speciellt igar nar det var livemusik. Det blev mer som allsang och vi fick onska latar. Till slut sa satt jag och CC i ett horn och sjong latar och bandet spelade till oss :D verkligen jattekul, narmare kareoke an sa dar kan man inte komma.

Ikvall ska vi ner igen. Den har gangen kommer Haggisganget igen. Fa se vad det ar for folk den har gangen. Forra gangen hade vi jatteskoj med folk fran Australien, Nya Zeeland och Canada :) och man behover verkligen inte dricka mycket. Det racker med en eller tva ol och man kan ha en skitskoj kvall for folket har ar sa trevligt och man borjar kanna fler och fler, man blir som en liten familj.

Nu ska jag ga och gora mig i ordning for kvallens aventyr.

Pa aterskrivande :)

fredag, juni 29, 2007

Picadilly Circus bombhotat
Idag sa jobbade jag och CC igen efter vara tva "days off". Nar vi som bast satt och at lunch med de andra i personalen sa sager varan supervisor Joan: "har ni hort att Picadilly Circus blev bombhotat tidigare idag?" Alla blir helt tysta och bara: "vad sager hon for nat?".
Tydligen sa var det nagon som hade placerat ut en bomb vid Picadilly Circus och sedan ringt till polisen och sagt att den snart skulle detonera. Polisen och deras bombexperter var som tur var snabbt pa plats och hittade bomben innan den detonerade. Den detonerade iaf inte vid Picadilly Circus, men jag vet inte hur det blev sedan, om de lyckades att sakra den eller om den detonerade nagon annanstans. Kusligt ar det da. Alla blev verkligen chockade. Det ar snart tva ar sedan bombdaden i London och det finns manga har uppe som har slaktingar nere i London.

Till nagot roligare nu. Jag och CC kom nyss hem fran Bonar Bridge. Vi provade att cykla pa den andra sidan av sjon idag och det var mycket narmare och roligare. Vi var dit och tog ut lite cash och sen handlade vi lite mat sa att vi kan laga nar vi har vara "days off". Det kanns sa skont att ha pengar igen :D

Nu ska jag ta och duscha och sedan ska vi styla upp oss lite, for vi ska ut med nagra knutters fran Sverige ikvall och lyssna pa lite livemusik har nere pa puben.

Pa aterskrivande!

torsdag, juni 28, 2007

Gordon Brown ny priminister, oversvammning och Spice Girls aterforenade!
Igar och idag sa har jag och CC haft vara "days off" och da har vi bara varit inne for det har regnat. regnat och regnat. Och det har faktiskt varit ganska skont att bara lata sig framfor tv:n. En hel del intressanta saker sker har borta just nu. Igar sa kolla vi pa nar Gordon Brown tog over som priminister efter Tony Blair, han var och besokte drottning och sa. Valdigt intressant for oss som ar intresserade av politik, skittrakigt for de andra tydligen. Verkligen alla nyheter var om Gordon Brown igar och vi hade folk har som skulle titta pa nyheterna, men de trottnade.
En annan stor nyhet ar ju oversvammningarna som ar i England. Wales och Yorkshire har drabbats varst och 6 st har dott den har veckan. Och mer regn kommer att komma. Det regnar ganska mycket har uppe ocksa, dock inga oversvammningar an, men kallt som bara den under natterna.
Sen en tredje stor nyhet har borta ar att Spice Girls har aterforenats. Helt otroligt. Jag och CC satt nyss och kollade pa en presskonferens med dem.
Och jag som trodde att den tiden var over. Jaja, jag har vaxt ifran det iaf, synd att inte dom ocksa har insett att det ar lite gammalt.

Pa aterskrivande!

lördag, juni 23, 2007

Midsommar
Igar var det midsommarafton, men vi firade faktiskt inte den, vilket jag trodde att vi skulle gora. Men igar var det "the big cleaning day" har. Vi fick ta reda pa allt efter alla dessa skolungar som hade varit har i 4 dagar. Det var jobbigt. Jag och CC hade hand om frukosten och sen borjade vi stada runt halv tio, vi jobbade 9 timmar igar. Vi sov och sov och sov nar vi var klara. Det var sa vi spenderade varan midsommar.
Ikvall ar haggisganget har och da ska vi ut pa puben.

Kram

onsdag, juni 20, 2007

Inverness
Idag sa hade vi stallt klockan pa 08.00 for att vi skulle aka in till Inverness for att skaffa ett insurance number pa the jobcenter. Vi klev upp typ kvart over 8 och skyndade oss att packa allt vi behovde och kla pa oss. Sedan sprang vi ner till varat kok och gjorde iordning nagra mackor som vi skulle ha med oss. Vi hade bestamt att vi skulle ga till tagstationen senast 10 i 9 eftersom taget skulle ga 9 minuter over 9 och det ar en bit att ga. Sa blev inte fallet, vi kom ivag typ fem i 9 och vi fick springa som bara tusan. Vi kom precis fram till stationen nar taget kom, vi hade san tur. Gud vad vi har gatt och blivit slarviga, vi har borjat sova 5- 0 minuter till pa morgnarna, nagot vi inte borde gora.
I alla fall, nar vi kom till Inverness imorse sa fragade vi oss fram till the jobecenter, nar vi kom in dar sa fick vi en varsin lapp med ett nummer pa som de sa att vi skulle ringa for att bestalla det dar jakla numret. Vi hade alltsa slosat 15 pund pa att aka till ett regnigt Inverness bara for att fa hora att vi masta ringa ett nummer for att fa ett insurance nummer. Man blir sa grymt arg pa de som man ar anstalld at just da. Men jag antar att vi kommer att kunna losa det har ocksa.
Just nu sa sitter jag och CC pa en turistbyra i Inverness och vantar pa att fa ta taget tillbaka till Carbisdale. Det blev en ganska okej dag i Inverness anda. Vi har sprungit runt i en massa affarer i ett stort shoppingcenter och kollat pa saker som vi ska kopa nar vi har fattvar forsta lon.

:O Det ar midsommar i helgen! Fa se hur vi ska fira. Vi har ju 2 andra svenskor med oss ocksa. Vi kommer nog pa nat. Byggande av midsommarstang blir nog en sak i alla fall.

Btw, vi har hangt upp en skylt pa varan dorr som det star "Welcome to the swedish embassy of Scotland" pa, pa varan dorr. Skottarna tycker det ar otroligt roande.

Pa aterskrivande!

måndag, juni 18, 2007

Den lokala puben
Hahahaha ja vad ska jag saga. Igar sa kom de andra svenska tjejerna hit och vid middagen sa bestamde vi att vi skulle ta med dem pa den lokala puben och bjuda dem pa deras forsta drink, det ar en tradition har att vi bjuder de nya pa en forsta drink. Vi gick dit med nagra andra tjejer ur personalen, men de nya svenskorna gick hem efter en stund. Sa det blev jag, CC och tva till i personalen som blev kvar ner pa puben tillsammans med ett gang grabbar. Vi blev bjudna pa en varsin Guiness och diskuterade algpaj med nagon lokalsnubbe som var valdigt full och valdigt framfusig.
Efter nagra timmar dar nere sa tog vi med 3 grabbar upp till slottet....
Vi blev bjudna pa lite mer ol och irlandskt cider. Vi holl till nere i kallaren dar nagra i personal har gjort i ordning ett rum man kan hanga i. Vi blev minst sagt dyngraka och vi hade skitkul tills vi blev pakomna av vice chefen har. MAn far inte ta med sig folk som inte bor pa slottet hit pa natten utan de maste sova hemma. De stackars grabbarna fick ga en mil hem. Men det var kul sa lange det varade.

Pa aterskrivande!

söndag, juni 17, 2007

En liten rappot fran hoglanderna
Da har man varit har i 4 dagar nu. Man borjar bli mer och mer van, man har fatt en vardag har liksom. Ikvall sa kommer de andra svenskorna, sa jag och CC maste stada lite i varat rum eftersom vi ska dela. Vi har verkligen spridit ut vara saker overallt. Mest jag tror jag, CC ar den ordningsamme av oss tva, tur ar val det.
Nu maste jag tyvarr ga igen, slut pa pengar. Pa atreskrivande.

Kram

fredag, juni 15, 2007

2: dagen
Idag ar var andra dag har i Skottland. Det var var forsta dag pa jobbet dock. Det gick jattebra tycker jag. Jag och Cicci fick hjalpas at och jag fick visa Cicci lite hur saker skulle goras, det var dock lite nytt for i ar men vi har ju varan husmor Joan som ar fran Sydafrika och hon hjalpte oss lite. Jag gillar Joan jattemycket, hon ar cool. Hon kommer fran Edinburgh fran borjan men flyttade ner till Sydafrika och hon verkar har varit med om en hel del. Det ar kul att lyssna pa henne.
Jag maste ga nu, ska ner till puben och "catch up some" med mina gamla vanner har. Det ska bli kul. Pa aterskrivande!

Kram

torsdag, juni 14, 2007

Arrived!
Ja nu var man framme i Skottland da. Jag och Cecilia lamna Nykoping, Skavsta igar kvall vid 22.30. Vi fick sallskap av ett gang stockholmare pa 50+ som bjod oss pa vin hela flygresan. Vi har dock lite kvar som vi ska spara till midsommar. Nar vi kom fram till Glasgow sa tog vi en taxi till vandrarhemmet.
Idag sa klev vi upp runt 9 tiden och gjorde oss i ordning, sedan drog vi till Buchanan Bus Station i Glasgow, med taxi igen, of course. Dar kopte vi lite frukost och sen klev vi pa bussen som skulle ta oss till Inverness, trodde vi. Vi fick byta buss i Perth for att den vi akte med gick till Aberdeen. Nar vi val var framme i Inverness fick vi vanta yttligare 3 och en halv timme pa taget som skulle ta oss upp till den lilla byn Culrain som Carbisdale Castle ligger i. Men nu ar vi har, overgodda med pizza, nagot trotta, men vi angrar ingenting :D Det har kommer bli en kul tid, det ar jag ovetygad om. Pa lordag kommer det volontarer i fran Sverige hit.

Nu ska jag ta och ga igen. Pa aterseende ganska snart :)

Kram