Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

fredag, april 07, 2006

Ungdomsarbetslösheten i Gävleborg

Igår hade vi i centerpartiets ungdomsförbund här i Gävleborg en namninsamling till stöd för de arbetslösa ungdomarna i Gävleborg. Vi var i Gävle,Söderhamn och Hudiksvall och samlade in namn.
Martin Karlsson och Henrik Björkman var nere i Gävle på förmiddagen och samlade in namn. Sedan så kom Henrik upp hit till Söderhamn och så samlade han,jag, Jonas Jonsson och Fredrik Eriksson in namn. Och sedan fortsatte jag och Henrik upp till Hudiksvall för att träffa Britta Olsson och Kim (som jag inte kommer ihåg efternamnet på, förlåt). När vi kom dit så var klockan halv sex och då var det inte så mycket folk kvar på stan i Hudiksvall men vi fick ihop ganska bra med namn ändå.

146.000 ungdomar står utanför arbetsmarknaden efter 12 års socialdemokratiskt styre. 146.000! Det är helt sjukt! Det är fler än vad det bor i Linköping, Sveriges femte största stad.

I Gävleborg så ligger arbetlösheten på 15 % bland ungdomar. Det skulle alltså motsvara 70 gymnasieklasser. Tänk er 70 gymnasieklasser! Vad har hänt med Sverige?
Vi har den högsta ungdomsarbetslösheten i Sverige.

Vi träffade många ungdomar igår som sa: självklart skriver jag på, jag är ju en av dem. Det var riktigt bra att få komma ut och prata med ungdomarna och få höra deras berättelser. Och de var verkligen positiva till insamlingen.

Det var en riktigt bra dag igår och vi fick in många namn. Vill du också stödja ungdomarna? Gå in på http://centerpartiet.se och skriv på du också.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida