Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

torsdag, maj 03, 2007

Pressfrihetens dag
För oss här i Sverige så är yttrande - och pressfrihet en självklarhet. Men i vissa länder är fallet tyvärr inte så. Därför har FN instiftat den här dagen som firas den 3:e maj varje år, för att påminna om att det finns länder som inte har det.

I år är temat ”Medierna och det goda styret”. Pressfrihet handlar inte bara om att journalister ska få uttrycka sig fritt, utan är också ett hjälpmedel för medborgarna att skaffa information och kunskap, något som i sin tur leder till ett bättre samhälle för alla.

I Sverige har man valt att uppmärksamma den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak, som sedan 2001 sitter fängslad i Eritrea. Publicistklubben anordnar en dygnslång vaka på Sergels torg i Stockholm, där man kommer att samla in namn till ett brev med krav på frigivning.

Detta är en bra dag som borde uppmärksammas lite mer tycker jag. Jag uppmanar alla som läser en tidning idag att tänka på alla dessa som kämpar för att fritt få framföra sina åsikter. Det borde vara en rättighet för alla.

Här kan ni läsa lite mer om Dawit Isaac.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida