Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

onsdag, oktober 24, 2007

Fortkörare
Förra veckan så berättade min bror en lite rolig sak tyckte jag. Han hade läst i en tidning om att Australien hade problem med folk som körde alldeles för fort. De hade provat på en massa olika saker för att få folket att sakta ner och börja hålla hastighetsbegränsningarna, bland annat hade de satt upp stora bilder på dödsoffer ut efter vägarna för att få folk att reagera,men de fortsatte som vanligt att köra på.
Men så var det någon som kom på en ganska rolig sak och den fungerar. Man började att sätta upp stora skyltar där det stod att de som körde för fort hade små snoppar. Det hade gjorts en undersökning och det var flest män som körde för fort. I alla fall, så fort en kille kom körandes för fort så höll tjejerna upp ett utav sina fingrar och visade på hur liten han hade. Det blev ganska fort ändring på fortkörandet.
Jag tycker det är lite sjukt att det ska gå så långt att man ska behöva sätta upp skyltar som talar om hur liten snopp en kille har för att man ska få dem att sluta köra för fort. Trots allt är det ju inte den de tänker med(även fast man undrar ibland),men det är även lite småroligt att se att de är det som krävs för att de ska reagera.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida