Emmas blogg

Grön socialliberal som bloggar från Söderhamn

måndag, november 28, 2005

I helgen så var jag på Ung och grön-kurs i Trösken som ligger nedanför Sandviken någonstans. Obygdens obygd kan man säga... :) Henrik lyckades verkligen fixa ett "toppenbra ställe". hehehe. Men jag har haft väldigt roligt i helgen i alla fall. Lite nya medlemmar som var med och lite mer erfarna. Jonas, Magnus och Mia förläste lite om vad CUF är,hur man gör en kampanj och centerfeminism. I lördags så utbröt ett snöbollskrig på kvällen och efter det så var isen bruten. Det var skitkul. Har inte haft snöbollskrig på år å dag... :)
Innan vi åkte hem igår så hade vi lite tid på stan i Gävle där det var julskyltning, så Mia, CC och jag gick och fikade på ett litet mysigt fik. Sedan gick vi runt lite på stan i olika affärer.
Det har varit en bra helg och nu ser jag fram emot CUF Medelpads julfest om tre veckor... :)

torsdag, november 24, 2005

Nu sitter jag här med ekonomiarbetet igen. Det blev plattskatt jag ska skriva om i alla fall. Jag har nyss mejlat Christian Ekström på Skattebetalarna och frågat om han kunde skicka lite material. Han var och föreläste om plattskatt på CUF:s valkurs i Stockholm i oktober och jag tyckte att det var väldigt intressant. Så nu hoppas jag på lite material om det från honom.
Jag kom nyss på att jag missade bussen hem. Så jag blir kvar en stund till.Det är jobbigt. Jag vill ju verkligen hem nu.

onsdag, november 23, 2005

Igår så fyllde CUF söderhamn 3 år och min syster fyllde 34 år så jag säger grattis i efterskott. Och min kompis Cecilia hade namnsdag.(förövrigt så är hon sekreterare i CUF söderhamn)Jag hade inte tid att blogga igår. Det är väldigt mycket pluggande just nu.
Just nu sitter jag på expen å försöker ragga folk till en ung å grön- kurs som vi i CUF gävleborg ska ha 26-27 november i Årsunda. Det går inte så bra just nu för att alla går fortfarande i skolan men jag ska försöka ringa igen senare. Jag börjar bli lite hungrig också känner jag. Kanske ska springa och köpa mig en macka.
Senare så ska jag iväg å klinka lite gitarr också. Men nu är jag väldigt hungrig. Jag måste köpa nåt.

torsdag, november 17, 2005

Vad skönt det känns att må lite bättre efter helgen. Jag var ju på miljöting och då måste jag ha blivit smittad av någon för att jag låg sjuk tills igår. Jag har varit så förskyld,är fortfarande inte riktigt pigg. I alla fall när jag låg hemma och bara slappade så hade jag ju ganska mycket tid att läsa tidningar och jag vill bara passa på att hylla Maria Leanders insändare i Söderhamns Nytt. Den handlade om alla myndigheter som finns i Sverige och jag håller verkligen med henne, behövs det verkligen så mycket myndigheter som det finns? Det tycker inte jag.

söndag, november 13, 2005

Miljöting!
I helgen har jag varit på miljöting på Polhemsskolan i Gävle. Det var väldigt intressan och kul. Det bästa var nog den politiska boxningsmatchen mellan ungdomsförbundens ordföranden och Pär Holmgrens föreläsning om växthuseffekten. Workshopsen var inte så bra som jag trodde att de skulle vara men överlag så tycker jag att miljötinget var bra.
Jag har blivit inspirerad att vilja göra något för att förändra på hur det är idag i alla fall. Miljön är en av de viktigaste frågorna tycker jag och det är lite av en hjärtefråga.

onsdag, november 09, 2005

Vad ska man välja att skriva om när man ska skriva ett ekonomiarbete på 10 sidor? Jag vet inte. Det finns ju så mycket man kan skriva om, så jag vet inte vad jag ska välja och det är ju ganska svårt att få ihop ett ekonomiarbete på 10 sidor,det finns ju säkert mycket mer att skriva än vad man får plats med på 10 sidor. Men jag har ju fram till mars på mig, men jag kommer säkert inte på något förrän veckan innan och då kommer jag sitta där som en tok åoch skriva och så blir det inget bra arbete. Plattskatt är ju ganska intressant, jag kanske väljer det. Vi får se. Eller någon där ute kanske har ett bra tips på vad man kan skriva om? :)

tisdag, november 08, 2005

Idag tänker jag äntligen börja blogga. Har haft den här bloggen i två veckor men har inte haft tid att skriva nåt. Så va ska jag skriva om nu då?
Just nu så sitter jag i skolan och har tråkigt. Jag ska snart ha mattelektion. Ja denna matte, jag är verkligen sämst på matte och jag tycker att det är så tråkigt.
Men vilket ämne är egentligen roligaste ämnet då? Just nu känns det som att svenskan är det ämne som är ganska roligt i alla fall. På måndag så ska jag spela upp en teater av Moliere, Hedersman heter teatern. Det ska bli roligt. Jag älskar att spelateater.